Mátyás király útra kelt

Baján kezdte több mint száz helyszínt érintő országjárását az uralkodó

Mátyás király a bajai Szent László Általános Művelődési Központ Általános Iskolában, Vándorné Ginder Angéla intézményegység-vezető helyettes társaságában | Fotó: Matúz Gábor

Mátyás király születésének 575. és királlyá koronázásának 560. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett 2018-ra a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság. A Mátyás király Emlékév lebonyolítója a Magyarság Háza. Az intézmény szervezésében március 12-én indult útnak Őfelsége és hűséges kísérője, a Muzsikus, akik az elkövetkezendő hetekben száznál is több helyre látogatnak el a Kárpát-medencében, vagy talán még azon is túl, hogy ajándékokkal és zenével kedveskedjenek az embereknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A királyi turné Baján vette kezdetét, ezen a főleg halászlevéről, de mostanában már Hosszú Katinkáról is nevezetes, hangulatos kis településen.

A Szent László Általános Művelődési Központ Általános Iskolában Vándorné Ginder Angéla intézményegység-vezető helyettes fogadta az álruhás uralkodót, aki aztán alsó tagozatos, a vendégeket hangos „Dicsértessék a Jézus Krisztus!”-sal köszöntő kisdiákokkal és tanítóikkal találkozott. Mátyás a nap folyamán felbukkant még a III. Béla királyról elnevezett gimnáziumnál, hosszú sétát tett a városban, majd az önkormányzat előtt rövid eszmecserét folytatott helyi utcaseprőkkel.

Őfelsége útja innen Véméndre vezetett.

(folyt. köv.)

(Levél a királynak: info@matyasemlekev.hu)

Fotó: Matúz Gábor

Fotó: Matúz Gábor

Fotó: Matúz Gábor

Fotó: Matúz Gábor

Fotó: Matúz Gábor

Fotó: Matúz Gábor

Fotó: Matúz Gábor

Fotó: Matúz Gábor